В Україні починаються масові перевірки якості палива

0
1012

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль видав указ, який спрямований вирішити питання забруднення повітря. Як відомо, на рівень забруднення повітря впливає якість палива – чим нижче якість, тим більше шкоди для екології. Для виконання указу Державна екологічна інспекція буде більш ретельно перевіряти якість палива представленого на роздрібному ринку в мережах АЗС.

Глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований розповідає, що найбільше шкідливих речовин в повітря надходить саме від транспортних засобів. Наприклад, в Києві 95% від загального обсягу шкідливих речовин виробляють саме автомобілі. Схожа ситуація і в інших регіонах країни.

Працівники Держекоінспекції перевірятимуть як великі мережі, так і дрібні автомобільні заправки. За продаж неякісного палива в Україні передбачений штраф в розмірі трохи більше 700 гривень. Незабаром парламент повинен прийняти законопроект про його збільшення.

В Інституті споживчих експертиз зазначають, що регулярно отримують скарги на неякісне паливо. При цьому скарги надходять навіть від державних організацій і об’єктів критичної інфраструктури.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!