МВС пропонує громадськості виявляти порушників ПДР

0
64

Заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в інтерв’ю виданню  РБК-Україна розповів про плани відомства залучити громадськість до проблеми високого рівня порушення ПДР. У МВС планують, що свідомі члени суспільства будуть повідомляти про випадки порушення правил дорожнього руху.

Євген Єнін повідомив, що в майбутньому в Україні з’явиться мобільний додаток, за допомогою якого можна буде зафіксувати факт порушення ПДР. На першому етапі додаток буде реєструвати такі порушення як проїзд на червоний сигнал світлофора, перетин подвійної суцільної і порушення проїзду ЖД переїздів. Поступово список буде розширюватися. Чиновник упевнений, що додатковий контроль з боку громадськості змусить водіїв подумати, перш, ніж створити на дорозі аварійну ситуацію.

За словами Євгена Єніна, зараз основна робота МВС направлена ​​на збільшення кількості камер автоматичної фіксації порушення ПДР.

Додамо, що минулого тижня в Україні запрацювало ще 20 камер. Загальна кількість комплексів фіксації порушення ПДР на дорогах України збільшилася до 178 одиниць .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!