Європарламент запропонував знизити дозволену швидкість в містах до 30 км / год

Також пропонується ввести нульову толерантність до водіння в нетверезому вигляді.

0
1275

Європейський парламент прийняв резолюцію, якою пропонує заходи по досягненню нульового рівня смертності на дорогах в ЄС до 2050 року. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

Так, в резолюції міститься пропозиція обмежити швидкість руху до 30 км / г в житлових районах, а також в місцях з великою кількістю велосипедистів і пішоходів. Крім того, пропонується ввести нульову толерантність до водіння в нетверезому вигляді.

Серед інших заходів – впровадження «безпечного режиму водіння» в мобільні і електронні пристрої водіїв, щоб вони не відволікалися за кермом.

Пропонується розробити податкові пільги або спеціальні варіанти страхування для покупців транспортних засобів, відповідних високим стандартам безпеки.

У резолюції також йдеться про те, що ЄС повинен збільшити фінансування ефективних програм безпеки дорожнього руху, зосередивши увагу на регіонах з високим рівнем ДТП. Крім того, державам ЄС слід було б створити фонди безпеки дорожнього руху і направляти доходи від дорожніх штрафів на її підвищення.

Для формування майбутньої політики безпеки дорожнього руху ЄС Європарламент закликає Європейську комісію розглянути можливість створення Європейського агентства шосейного транспорту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!