Tesla встановила рекорд продажів: 241 300 автомобілів за квартал

Для порівняння, за весь 2019 рік Tesla продала 367 500 електромобілів

0
48

Докладного звіту про продажі автомобілів Tesla в третьому кварталі поточного року поки ще немає, але є найголовніші дані: за три місяці, з липня по вересень поточного року, компанія реалізувала 241 300 автомобілів. Цей рекорд вражає ще більше, якщо взяти до уваги загальний спад продажів на ринку, обумовлений дефіцитом чіпів.

Для порівняння, за весь 2019 року Tesla продала 367 500 електромобілів. А зараз – 241 300 всього лише за один квартал. А ось інше порівняння, з компанією, що виробляє «традиційні» авто, тобто переважно з ДВЗ. General Motors в п’ятницю вранці повідомила про те, що реалізувала в третьому кварталі 446 997 автомобілів – на 33% менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому за масштабом виробничих, складських, людських, дилерських та інших ресурсів GM з усіма її брендами не можна порівняти з Tesla.

Причина успіху Tesla в цей нестабільний час криється якраз в досить простій структурі, яка швидко адаптується до нових умов ринку. Коли почалися проблеми з поставками чіпів, Tesla швидко переключилася на інших виробників і буквально на льоту переписала ПЗ так, щоб нові чіпи працювали так само, як і ті, що поставлялися раніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!