Ford не може випускати автомобілі в Німеччині

Виробництво Fiesta в Кельні знову призупинили через брак чіпів.

0
98

Ford Motor продовжить зупинку виробництва на своєму заводі в Кельні, Німеччина, до кінця жовтня через глобальної нестачі мікрочіпів. Компанія не зможе відновити виробництво невеликого хетчбека як планувалося, повідомив представник Ford Europe порталу Automobilwoche. За словами представника компанії, завод буде простоювати до 31 жовтня.

«Через все ще напружену ситуацію на світовому ринку напівпровідників, як і раніше виникають деякі проблеми в поставках», – сказав представник компанії.

Виробництво Fiesta в Кельні практично зупинилося з липня.

Представник Ford сказав, що поки не ясно, чи може випускати продукцію відновитися в листопаді. За словами представника компанії, в доступному для огляду майбутньому доступність напівпровідників на світовому ринку буде залишатися «дуже нестабільною».

Fiesta – єдина модель, яку збирають в Кельні. За даними дослідників ринку JATO Dynamics, продажі хетчбека в Європі впали на 25% до 72 276 до серпня. Fiesta – другий бестселер Ford в Європі після невеликого кросовера Puma, побудованого в Румунії.

Ford заявив, що до 2030 року буде продавати в Європі тільки повністю електричні легкові автомобілі. Автовиробник інвестує 1 мільярд доларів в завод в Кельні для виробництва електромобілів на базі платформи MEB Volkswagen Group, починаючи з 2023 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!