Названо першу модель Volkswagen, яка втратить механічну трансмісію

0
695

Німецьке видання “Auto Motor und Sport” провело дослідження, згідно з яким компанія Volkswagen незабаром почне відмовлятися від використання механічної коробки передач. Є й припущення, яка саме модель стане першою, де відмовляться від використання цієї системи – Volkswagen Tiguan. Йдеться про нову (третю) генерацію, поява якої очікується вже в 2023 році.

Приблизно в цей же час трьохпедальних версій повинна позбутися ще одна модель виробника з Німеччини – Passat. За планом компанії, всі традиційні легкові автомобілі для ринку Європи, США і Китаю позбудуться механічної коробки передач вже до 2030 року.

Зауважимо, що автомобілі дочірніх брендів Volkswagen широко уніфіковані з материнським. А це говорить тільки про те, що відмова від механічної коробки передач торкнеться і їх. На ринку Німеччини на даний момент продається 353 комплектації різних моделей марки. Якщо розглядати ті, які оснащені МКПП, їх число становить 139 одиниць. Всі інші оснащуються автоматичною коробкою передач або роботизованою DSG.

Відмова від виробництва автомобілів із застарілою системою дозволить виробнику знизити витрати. Справа в тому, що версії з МКПП з кожним роком користуються все меншим попитом. Компанії, з точки зору економічної складової, просто невигідно і далі залишати такі рішення в строю. Розробка механічних коробок передач для нових моделей вимагає від компанії суттєвих фінансових витрат.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!