Новини

Наступного року в Україні може з’явитися перша воднева заправка

Share

В Україні наразі два водневих автомобілі, в Українській водневій раді очікують, що перша воднева заправка з’явиться у країні наступного року.

Нещодавно в Україні навчились сертифікувати водневі автомобілі, і вже завезли кілька таких машин. Отже для них потрібні заправки. Перша з них може з’явитися вже наступного року. Про це на брифінгу заявив президент асоціації “Українська воднева рада” Олександр Рєпкін.

“Сертифікувавши перші водневі автівки в Україні, ми фактично вирішили chicken-and-egg problem. Чому не будують водневі заправки? Тому що немає машин на водні. А чому немає машин? Тому що немає водневих заправок. Команда Української водневої ради розв’язала цю майже філософську проблему, коли на початку вересня сертифікувала перший у країні водневий автомобіль. Підґрунтя для подальшої розбудови інфраструктури для водневого транспорту в Україні було закладено”, – cказав він.

За його словами, процес першої сертифікації був дещо складним, але зараз документальна складова ввезення в Україну водневих авто прискорена. “Наразі Українська воднева рада вже відпрацювала механізм документального оформлення водневих авто. До нас у Водневу раду звертаються підприємці, які спеціалізуються на створенні водневої інфраструктури та будують заправні станції по всьому світу. Вони вже готові створювати заправки для водневих авто і в Україні. Ми очікуємо, що перша воднева заправка з’явиться у країні наступного року”, – розповів Рєпкін.

В асоціації заявили, що японські Toyota Mirai, які ввезли в Україну, працюють на водневому паливному елементі, який виробляє енергію для електродвигуна. “Це технічне рішення надає можливість повністю відмовитися від двигуна внутрішнього згоряння”, – заявили в асоціації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Коли включення круїз-контролю є небезпечним для автомобіліста

Сучасні автомобілі обладнані безліччю функцій, які спрощують керування і роблять його більш комфортним. Експерт розповів…

30.04.2024

Власникам iPhone більше не варто купувати автомобілі Mercedes-Benz: названо причину

У 2022 році Apple оголосила про плани розширення функціональності своєї системи CarPlay, яка тепер може…

30.04.2024

Відбувся офіційний дебют оновленого Cupra Leon

Cupra представила довгоочікуваний рестайлінг моделі Leon, який приніс не лише свіжий зовнішній вигляд, а й…

30.04.2024

Genesis показав «злий» електроседан G80 у версії Magma

Преміальна марка Genesis представила на Пекінському автосалоні нову модель зі спортивної лінійки Magma. «Гарячий» електроседан…

30.04.2024

Стали відомі ціни нового гібридного кросовера Hyundai Kona 2024 року

Hyundai Kona 2024 сьогодні є яскравим прикладом сплеску попиту в сегменті електрифікованих автомобілів, особливо в…

29.04.2024

Сплячого водія Tesla, який їхав автопілотом, зупинила поліція

Шведський водій-експедитор, який активував свій автопілот, заснув за кермом і мало не збив поліцейську машину,…

29.04.2024