Укравтодор отримав нового керівника: що про нього відомо

0
1144

Кабінет міністрів призначив нового очільника Укравтодору (Державного агентства автомобільних доріг України). Ним став Євген Кузькін.

Текст відповідного розпорядження від 13 вересня з’явився на Урядовому порталі.

До цього Кузькін займав посаду першого заступника попереднього керівника Укравтодору – Олександра Кубракова, а також виконував обов’язки голови відомства (після призначення Кубракова міністром інфраструктури).

Згідно із розпорядженням уряду, Кузькін очолюватиме Укравтодор до 19 травня 2022 року.

Що відомо про нового керівника?

Євген Кузькін — доктор економічних наук, заслужений економіст України.

19 травня 2021 року йому виповнилося 65 років. Раніше це був граничний вік для перебування на держслужбі. Однак нещодавно Верховна Рада внесла зміни до законодавства, якими скасувала ці обмеження.

Відтак, Кабмін спочатку окремим розпорядженням залишив Кузькіна на держслужбі ще на рік (до 19 травня 2022 року), а згодом призначив його очільником Укравтодору на цей же термін.

Євген Кузькін закінчив Харківський інженерно-економічний інститут (у 1981 році) та Харківський регіональний інститут держуправління (2002 року).

У державних органах він працює вже понад 30 років: зокрема на керівних посадах у Фінансовому управлінні Харківської ОДА, у Державній податковій інспекції у Харківській області, в Міністерстві фінансів.

А в 2010-2011 роках Кузькін був заступником міністра фінансів України.

У червні минулого року його призначили першим заступником голови Укравтодору.

Згідно з декларацією за 2020 рік, Євген Кузькін отримав 680 574 грн зарплати в Укравтодорі, 30 тис. грн зарплати в Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління і понад 149 тис. грн пенсії.

Дружина нового очільника Укравтодору – Тетяна Іванова задекларувала понад 46 тис. грн пенсійних виплат, а також майже 923 тис. грн доходу від підприємницької діяльності.

Крім того, у власності дружини Кузькіна є квартира в Києві площею 115 кв. м, а також два житлові будинки в Харкові (площею 74 кв. м та 68 кв. м).

Згідно з декларацією, ані у Кузькіна, ані в його дружини немає автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!