Чи хочуть українці пересісти на електромобілі?

0
42

Як показало дослідження, 68,4% опитаних хотіли б стати власником електрокара. При цьому тільки у 6,8% респондентів електрокар вже є.

Про це свідчить опитування порталу ain.ua.

Обираючи електрокар, більшість респондентів у першу чергу дивляться на запас ходу і оцінюють репутацію компанії-виробника на ринку.

Які автомобілі обирають? Серед тих, хто вже придбав електрокар, найбільше власників Nissan Leaf. На другому місці – Tesla.

А ті, хто тільки планує покупку в майбутньому, найчастіше розглядають Tesla, називаючи електрокари компанії найбільш технологічними і безпечними. Згідно з опитуванням, найбільш затребувані – Tesla Model 3 і Tesla Model S. Цікаво, що друге місце розділили Nissan Leaf і Audi e-tron. А третє дісталося BMW i3.

Опитані читачі також цікавляться Hyundai IONIQ, Chevrolet Volt, Porsche Taycan, Nissan Ariya та іншими.

45,5% опитаних відзначили, що змусити задуматися про купівлю електрокара їх може економія на паливі. При цьому 28,4% в першу чергу подумають про користь для навколишнього середовища. Респонденти також готові відмовитися від ДВЗ, якщо знайдуть електромобіль, в якому поєднується ціна і зручність.

Противники електрокарів. Водночас 24,8% виявилися проти авто з електродвигуном.

Респонденти, які проти електрокарів, головною причиною цього називають необхідність постійно його заряджати. Крім того, водіїв зупиняє малорозвинена інфраструктура під електрокари – маленька кількість зарядних станцій, а також переважання повільних зарядок.

Прогноз. Незважаючи на те, що електромобілі в Україні становлять менше ніж 1% автомобільного ринку, 75,8% опитаних читачів вірять, що вони повністю замінять ДВЗ в майбутньому.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!