У всьому світі припинили використовувати один з видів бензину

0
581

ЮНЕП – екологічна програма ООН, повідомляє, що в світі повністю припинилося використання токсичного палива, яке викликало цілі епідемії. У ЮНЕП відзначають, що етилований бензин, який до цього часу продовжували використовувати в Алжирі, повністю вивели з обігу.

Виконуюча обов’язки директора ЮНЕП Інгер Андерсен каже, що заборона на цей вид палива дуже важливий для здоров’я людей і навколишнього середовища.

Етилове паливо створили в компанії GM в 1921 році. Новий вид торліва вважався проривом і гарантував поява нових потужних транспортних засобів. Як пізніше з’ясувалося, агрегати, які працювали на цьому паливі виробляли токсичні вихлопні гази. У тих регіонах, де етилове паливо використовували найактивніше, частіше реєстрували ракові захворювання, інсульти та епідемії.

Для виходу з обігу етилового палива на всій планеті Земля потрібна була масштабна кампанія і 20 років активних освітніх робіт.

Етилове паливо було заборонено в США в 1996 році, а в 2002 році цей вид бензину був дозволений в 117 країнах. Поступово всі країни почали відмовлятися від етилового палива. Останньою країною, де було дозволено виробництво і реалізація шкідливого палива, був Алжир. Але тепер в країні також вступила заборона на токсичну пальне.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!