Стало відомо, у скільки українцям обходиться легалізація «євроблях»

0
617

В даний час в Україні діє програма спрощеного митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації. Вона запущена 15 червня 2021 року і триватиме до 10 листопада. Таким чином чиновники мають намір позбавитися від так званих «євроблях», які їздять по українських дорогах.

Незважаючи на низькі ставки і можливість істотно заощадити, українські автомобілісти не поспішають легалізувати свої машини, пише «Автоцентр» . За 2,5 місяці, а саме з 15 червня по 27 серпня, на українські номери було переведено близько 28 000 автомобілів. Це принесло до бюджету країни більше 1 мільярда гривень. Виручені кошти будуть спрямовані на боротьбу з пандемією коронавируса, зокрема, на проведення вакцинації.

Державна митна служба вкотре наголосила, що на спрощене митне оформлення й оподаткування відводиться тільки 180 календарних днів. Тобто вони будуть діяти до 10 листопада 2021 року. Учасники бойових дій, які на момент проведення акції перебували в зоні ООС, зможуть легалізувати машини за пільговими ставками до 8 лютого 2022 року.

Під дію пільгових ставок потрапляють легкові машини віком не більше 5 років, ввезені на територію України до 31 грудня 2020 року і відповідають стандарту не нижче Євро-2, і вантажні автомобілі вагою до 3,5 тонн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!