Головна Новини «Фантомні» патрулі на дорогах України: що кажуть у поліції

«Фантомні» патрулі на дорогах України: що кажуть у поліції

0
1294

Фантомних патрулів на вулицях ще немає. У поліції розповіли, в чому заминка. Дату виїзду патрульних машин на дороги обіцяють додатково анонсувати.

Кілька днів тому в ЗМІ з’явилася інформація про появу на київських вулицях фантомних патрулів поліції (авто без характерних розпізнавальних знаків): Skoda Kodiaq сірого кольору з цивільними номерами, але всередині «напханими» датчиками і радарами.

Очікується, що таке нововведення буде більше дисциплінувати водіїв дотримуватися правил дорожнього руху. Однак перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції (ДПП) Олексій Білошицький факт появи таких патрулів не підтвердив, пише newsyou.info .

«Вони ще не працюють, і ніхто не виїжджав. «Фантоми» зараз проходять процедури оформлення, реєстрації, сертифікації і все інше, згідно з договором », – повідомив він.

Білошицький також підкреслив, що закупівлею автомобілів займався «Укрінфрапроект», у якого договірні зобов’язання з постачальником. Тому патрульна поліція в даному випадку не виступає бенефіціаром і чекає, коли їм передадуть «готовий продукт».

«Коли їх нам передадуть – ми повідомимо. Просто так, без нашого повідомлення громадськості, на дороги вони не виїдуть », – каже перший заступник начальника патрульної поліції.

Що стосується термінів, в Нацполіціі поки не беруться щось прогнозувати, але запевняють, що як тільки автомобілі будуть готові, їх відразу ж почнуть використовувати на дорогах. Там не хочуть поспішати називати конкретні дати, оскільки, виходячи з домовленостей, автомобілі чекали ще півроку тому.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.