Якими будуть ціни на бензин і дизпаливо в Україні: озвучено прогноз

Час читання: < 1 хв.
0

Ціни на бензин і дизпаливо в Україні на цьому тижні будуть стабільними. Про це розповів заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.

Також директор “Консалтингової групи” А-95 “Сергій Куюн зазначив, що на ринку рівновагу попиту і пропозиції нафтопродуктів достатньо, тому немає і передумов для зміни цін. При цьому вартість автогазу ще тиждень буде рости.

“Поки ціни в опті припинили швидке зростання. Схоже, що буде аналогічний зростання цін в межах 50 коп/л”, – повідомляє експерт ринку скрапленого газу Артем Куюн. За його прогнозом, розкид в ціні на газ між преміальними мережами і мережами економ-сегмента значно зменшиться. Так, преміальні мережі підвищать ціни на 10-15 коп/л., а на економ-сегментах вартість збільшиться на 30-50 коп/л.

Реклама

Міністерство економіки України переглянув граничні ціни на ДТ і бензин відповідно до формули “Роттердам +”, зобов’язавши АЗС знизити свої ціни на 20-60 коп/л. З урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на бензин для його продажу через мережу АЗС в середині серпня не повинна перевищувати 31,67 грн/л., на дизпаливо – 28,64 грн/л.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!