Новини

Названо країну, де майже перестали купувати бензинові автомобілі

Share

Частка ринку електромобілів в Норвегії стала найвищою в світі, і це дає нам уявлення про те, що станеться на інших ринках.

Ринкова частка автомобілів з дизельним або бензиновим двигунами в цій скандинавській країні скоротилася в цьому році вдвічі в порівнянні з показниками 2020 року і становить зараз 10%. Це означає, що з кожних 20 нових проданих з початку цього року машин в Норвегії тільки 2 припадають на машини з ДВЗ (по одній на бензині та на дизелі), решта 18 — це електрокари або гібриди.

Відчутні податки на автомобілі на викопному паливі, введені урядом, і розвиток інфраструктури електротранспорту роблять електромобілі все більш конкурентноспроможними у Норвегії. У підсумку на цьому ринку частка EV більше, ніж в будь-якій іншій країні світу. У 2020 продажі нового повністю електричного особистого автотранспорту досягли рекордного показника в 54%. А в 2021 Норвегія, ймовірно, встановить за цим показником новий рекорд.

Судячи з останніх даних, продажі нових електромобілів в країні склали 64,1% в липні і 58% ринкової частки — за всі місяці 2021 року. При цьому частки дизельних і бензинових машин скоротилися більш ніж удвічі: за перші сім місяців 2020 вони становили 11,5% і 10,4%, відповідно, а за той самий період в 2021 — вже всього по 5%. Тобто з кожних 20 нових проданих з початку цього року машин в Норвегії тільки 1 машина на бензині і ще 1 на дизелі, решта 18 — це електрокари або гібриди.

В абсолютних значеннях в липні в Норвегії стало на 2 895 більше гібридів і на 6 731 більше чистих електромобілів.

Слід підкреслити, що всі електромобілі в Норвегії імпортні, тож статистика від місяця до місяця залежить від термінів поставок нових машин. Так, в липні майже 900 норвежців отримали замовлені раніше Ford Mustang Mach-E. Крім того, норвежці охоче купували в липні кросовер VW ID.4, Audi e-tron, Mercedes-Benz EQS і Nissan Leaf.

Ось легкові автомобілі в Норвегії, які найбільше продавалися у липні 2021 року:

Норвегія заборонить продаж нових машин на бензині й дизелі вже зовсім скоро — у 2025 році. Це найжорсткіший термін переходу на електротранспорт з усіх країн світу. А в 2026 році авіакомпанія Wideroe, британський виробник Rolls-Royce та італійська авіабудівна компанія Tecnam планують реалізувати в країні перші польоти на повністю електричних літаках P-Volt. Літак буде перевозити 11 пасажирів і літати по маршрутах у кілька сотень кілометрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024