Новини

Українці встановили рекорд купівлі вживаних авто

Share

У минулому місяці українську реєстрацію вперше отримали 54,5 тисячі автомобілів. Це рекордний показник за останні 30 місяців.

Про це повідомляють “Укравтопром“. Отже, якщо раніше з 5 поставлених на облік авто 4 були уживаними, то тепер старих машин реєструється в 5,6 разів більше, ніж нових.

Також в асоціації відзначають, що в порівнянні з липнем 2020 року першу реєстрацію отримали на 59% більше старих автомобілів. Лідером в цій категорії продовжує залишатися компанія Volkswagen, продукцію якої вважали за краще близько 9,2 тисячі українських автолюбителів, а бестселером став VW Passat з результатом 3,3 тисячі.

Друге місце за популярністю займають автомобілі Ford, яких в липні зареєстрували 4,7 тисячі. На третьому рядку – Renault з показником 4,2 тисячі авто.

Традиційно високий попит має продукція чеської марки Skoda, яка зайняла четверте місце з результатом 3,6 тис. У п’ятірці найбільш зажаданих брендів – німецький Opel, продукції якого віддали перевагу 3,5 тисячі українських автолюбителів.

Всього за сім місяців поточного року українську “прописку” отримали 250 тисяч старих легкових авто. Це на 44% більше ніж роком раніше, а також в 4,3 раза перевищує кількість проданих в країні нових легкових автомобілів за аналогічний період.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Автомеханік пояснив тонкощі прогріву автоматичної трансмісії

Незважаючи на те, що весна вже закінчується, метеорологи продовжують передбачати заморозки. Це означає, що автомобілістам…

10.05.2024

Tesla Cybertruck зламався за 56 кілометрів після доставки: несправність не входить у гарантію

Tesla продовжує постачати клієнтам нові пікапи Cybertruck. Водночас зростає кількість скарг від нових власників. Напередодні…

10.05.2024

Скандал світового масштабу: підробка даних із викидів у японських автогігантів

У Японії спалахує скандал навколо потенційної фальсифікації результатів тестів на викиди дизельних двигунів провідними автовиробниками…

10.05.2024

Honda готова до чергового рестайлінгу конкурента Hyundai Solaris

Лінійка Honda на ринках, що розвиваються, включає в себе не тільки добре відомі седани Civic…

09.05.2024

CAR Magazine вибрав найкращий електричний спортивний автомобіль

Hyundai IONIQ 5 N продовжує дивувати автомобільний світ своїми досягненнями, ставши найкращим електричним спортивним автомобілем…

09.05.2024

Новий гіперкар Bugatti отримає метровий мотор потужністю 1000 кінських сил

Новий гіперкар Bugatti отримає двигун метрового класу потужністю 1000 к.с. У 2024 році вперше в…

09.05.2024