Дорожня поліція у Польщі розпочала масові перевірки водіїв через нові ПДР

0
104

11 серпня в Польщі почалися масштабні перевірки водіїв співробітниками дорожніх патрулів.

Про це повідомив комісар Дорожньої інспекції Головного управління поліції Польщі Роберт Апас.

«Посилення контролю за безпекою на дорогах викликано тим, що в минулому місяці були змінені правила дорожнього руху, покликані підвищити безпеку на дорогах, а також тим, що скоро почнеться новий навчальний рік, у зв’язку з чим водії повинні бути максимально уважними на пішохідних переходах. Акція триватиме кілька місяців», — повідомив Апас.

Співробітник поліції також розповів, що перевірка на дорогах буде носити «каскадний» характер. Він уточнив, що дорожні патрулі будуть розташовуватися на невеликих відстанях один від одного. «Це дозволить перевірити, як водії дотримуються правил дорожнього руху відразу після того, як проїдуть дорожніх інспекторів поліції», — додав він.

Нагадуємо нашим читачам, що з недавнього часу в Польщі діють нові правила дорожнього руху: водій повинен дати дорогу пішоходу ще до того, як той ступить на пішохідний перехід. Пішоходам, які переходять дорогу, своєю чергою, заборонено користуватися мобільними телефонами або іншими пристроями, які можуть відволікти їхню увагу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!