Ціни на автогаз можуть вирости в серпні: озвучено прогноз

0
1109

В Україні в липні на ринку автогазу були зафіксовані рекордні ціни як в оптовому, так і в роздрібному сегменті. Так, середня вартість склалася на рівні 26 313,83 грн. за тонну, що більше червневої на 18,76%. При цьому в серпні чекати здешевлення теж не варто, а ціни можуть зрости ще більше.

Про це повідомляє прес-служба УЕБ (Українська енергетична біржа). Причинами подорожчання автогазу в поточному місяці є високі ціни на нафту. Так, через фактора сезонності зараз є високий попит на нафту в країнах, які поставляють автогаз, що в свою чергу відбилося на зниженні імпортних поставок і в результаті цього утворився дефіцит. Недолік ресурсу, який був менше місячного споживання на внутрішньому ринку становив близько 10%. Ціни в дрібному опті склалися на рівні 24 630 – 28: 230 грн. за тонну з урахуванням ПДВ.

Наприклад, алжирська компанія Sonatrach на серпень заявила ціни вище на 25-45 доларів за тонну, ніж на липень (пропан – по 620 доларів, бутан – по 650 доларів за тонну).

«Ціни Sonatrach – індикатор для середземноморського ринку, звідки йдуть поставки морем в тому числі, в нашу країну. Тобто, морські партії в серпні ще подорожчають », – сказано в повідомленні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!