Новини

Стало відомо, як зміниться світовий попит на бензин

Share

Відновлення світового попиту на бензин може сповільнитися на тлі зростання числа хворих коронавірусом через стрімке поширення «Дельта» -штамма.

Аналітики прогнозує, що незначне відновлення світового попиту на паливо, зокрема, на бензин, може припинитися на тлі зростання числа випадків захворювання COVID-19 і переведення співробітників на віддалену роботу, повідомляє Reuters

Згідно з наявними даними, число випадків захворювання коронавірусів в усьому світі почала зростати після значного падіння в травні і червні, що підриває відновлення попиту на транспортний паливо.

У липневому звіті Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) говориться, що в червні місячне зростання мобільності і попиту на транспортний паливо сповільнилося.

В даний час МЕА очікує, що до наступного року глобальний попит на паливо досягне рівня, який передував пандемії. Однак аналітики повідомляють, що очікування можуть бути перебільшені, якщо зростання випадків захворювання і повільні темпи вакцинації в усьому світі ще більше посилять структурні зміни попиту, включаючи переклад на віддалену роботу і зменшення авіаперельотів.

У МЕА також повідомили, що попит на бензин навряд чи повернеться до рівня 2019 року, в значній мірі через перехід на електромобілі. Очікується, що світовий попит на бензин в цьому році складе 25,4 мільйона барелів на добу, що на 4,5% нижче рівня 2019 року.

Країни Азії знову обмежують пересування, що впливає на рівень попиту. Індонезія, найбільший імпортер бензину в Азію, бореться з найстрашнішою спалахом коронавируса в Азії. Останнє оновлення схем подорожей і пересувань, які Google зібрала з телефонів, показало, що кількість відвідувань магазинів і місць відпочинку в Індонезії впало з 10 червня по 22 липня на 21%, а кількість поїздок на роботу – на 33%.

В Індії імпорт сирої нафти, яка є другим найбільшим імпортером в Азії, в червні впав до дев’ятимісячного мінімуму. У США також спостерігається зростання заболевамості. Офіційні особи в деяких штатах, таких як Каліфорнія, відновлюють карантинні обмеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: пальне

Останні записи

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024

Компанія Renault повністю розкрила оновлений кросовер Captur: подробиці про комплектації та вартість

У країнах Європи починається продаж оновленого Renault Captur 2024. Зокрема, в Іспанії його вже можна…

06.05.2024

Audi змінює курс: що чекає на шанувальників бренду

Гернот Делльнер, новий глава Audi , узяв на себе відповідальність за перезапуск марки і вже…

06.05.2024