Toyota працює над дизель-електричним гібридом – його отримає Land Cruiser Prado

0
394

Компанія Toyota веде розробку гібридної силової установки нового покоління, її відмінною рисою стане використання дизельного мотора замість бензинового. Систему передбачається використовувати для позашляховиків і комерційних автомобілів. Про це з посиланням на закриті джерела повідомляє японське видання BestCarWeb.

За інформацією інсайдерів, для гібридів нового покоління Toyota збирається взяти двигуни на «важкому паливі» об’ємом від 2,5 до 3,5 літра. Один з молодших 2,5-літрових варіантів може дебютувати на рамному позашляховику Land Cruiser Prado нового покоління, який вийде на ринок в 2024 році.

Інший напрямок розвитку дизельних гібридів – комерційні автомобілі начебто мікроавтобусів і фургонів Hiace , мінівена Granace і так далі. Передбачається, що в поточному десятилітті всі без виключення моделі Toyota , доступні на внутрішньому ринку Японії, стануть гібридами, пише drom.ru.

У розвинених країнах частка продажів нових дизельних автомобілів істотно впала з 2015 року, коли вибухнув пов’язаний з Volkswagen AG скандал «дизельгейт». Нагадаємо, тоді компанію викрили у використанні обхідного програмного забезпечення, яке дозволяло пройти тести на токсичність вихлопу, однак в режимі реальної експлуатації кількість шкідливих речовин багаторазово перевищувало норму.

З тих пір попит на автомобілі з такими моторами поступово падав, а в вересні 2020 го гібриди і електромобілі в Європі вперше обійшли з продажу дизельні машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!