Названо найбільш очікувані новинки автосалону в Мюнхені 2021 року

У Європі та США нарешті вдалося стабілізувати ситуацію з коронавірусом, тому друга половина 2021 року має бути багата на різні автомобільні заходи, одним з яких стане автосалон в Мюнхені, анонсований на вересень.

0
133

Перший Мюнхенський автосалон почнеться у вересні цього року днем преси 6 вересня, тоді як для широкої публіки захід відкриє свої двері вже на наступний день. Офіційно Мюнхенський автосалон називається IAA Mobility і проходить по всьому місту в новому форматі, про що раніше писали журналісти UaMotors.

На автосалоні будуть представлені кілька нових моделей, які редакція нашого журналу вирішила зібрати воєдино. Так, було заявлено присутність таких великих гравців ринку, як Audi, BMW, Cupra, Dacia, Ford, Hyundai, Mercedes, MINI, Polestar, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Smart і Volkswagen, хоча лише деякі з цих автовиробників оголосили, що вони показуватиме. Примітно, що бренди Stellantis, включаючи Vauxhall, Peugeot, Citroen і Fiat, не будуть присутні на виставці.

Audi

Audi покаже на автосалоні три концептуальних автомобіля Spheres. У цю лінійку увійшли спортивний автомобіль, розкішний автомобіль і позашляховик. Перший з них отримав назву «Sky Sphere». Наступним йде розкішний автомобіль під назвою «Grand Sphere». Обидва вони були показані на дизайнерському скетчі кілька днів тому.

«Urban Sphere» завершить модельний ряд, і на ескізі був показаний позашляховик з бічним профілем, майже нагадує Peugeot 5008, з дуже плоскою передньою частиною.

BMW

Ходять чутки, що в цьому році на автосалоні BMW представить свій новий розкішний седан 7-Series нового покоління, можливо, у вигляді концепт-кара. Він покаже перехід від енергії згоряння до майбутнього електромобілів класу люкс на новій платформі, розробленої виключно для електрокарів.

Dacia

Виробник бюджетних автомобілів Dacia покаже на виставці новий семимісний мінівен під назвою Lodgy. Новинка нарешті розширить свою присутність за рахунок нових ринків, але в Росію його, швидше за все, так і не привезуть.

Він буде використовувати ту ж архітектуру, що і нові Sandero і Sandero Stepway, але стане більше, щоб усередині можна було розмістити додаткові пасажирські сидіння.

Mercedes-Benz

Mercedes представить вісім нових автомобілів в Мюнхені, в тому числі п’ять чисто електричних і один новий гібрид. Найважливішим дебютом стане седан Mercedes EQE, який покликаний стати першим доступним повністю електричним седаном представницького класу, коли він надійде в продаж в 2022 році.

Mercedes також представить свою першу електричну модель AMG, яка, як ми очікуємо, буде 751-сильною версією седана EQS. Серед інших новинок анонсований концепт позашляховика Maybach EQS, нового конкурента Audi A4 Allroad у вигляді C-Class All-Terrain і новий продуктивний гібрид, який може бути або версією AMG 73 для GT 4-Door, або електрифікований S-Class, який вперше попався фотошпигунів ще в 2020 році.

Renault

У Renault на виставці в Мюнхені сильний склад, починаючи з нового електромобіля Megane E-Tech. Це повністю електрична версія популярного сімейного автомобіля, яка буде конкурувати з Volkswagen ID.3.

Прототип електромобіля Renault 5, який ми вже бачили, також з’явиться на виставковому стенді, серед кількох класичних моделей Renault 5, які послужать контрастом. Також з’являться спільні гібридні версії Megane.

Нарешті, з’являться автомобілі нового бренду Mobilize, які Renault використовує для демонстрації запланованої лінійки міських автомобілів. Раніше вже стало відомо, що вони отримають досить дивні назви: Duo, Bento, Limo і Hippo.

Smart

Smart продемонструє початок свого просування на ринку елітних автомобілів і в більш великі автомобільні сегменти в Мюнхені під керівництвом нової материнської компанії Geely. Компанія представить новий концептуальний електричний позашляховик, який відмовиться від відомої «компактності» бренду на користь більш преміального іміджу. У 2023 році він перетвориться в нового конкурента MINI Countryman і Audi Q2 – і у нас є достовірні відомості, що готовий автомобіль буде виглядати так само, як представлена раніше на ескізах машина. Це буде перший автомобіль, який використовує нову повністю електричну платформу SEA, розроблену Geely.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!