Toyota пояснила запрет на перепродажу Land Cruiser 300

Компанія вже перестала приймати замовлення на позашляховики нового покоління.

0
70

Всього кілька днів тому стало відомо, що  Toyota заборонить перепродаж нового покоління Land Cruiser 300, а тепер компанія офіційно оголосила причини свого рішення. Всі майбутні автовласники підписують декларацію, яка забороняє їм продавати позашляховик на зарубіжних ринках.

«Дилери Toyota і Toyota Motor Corporation поділяють спільне розуміння того, що при продажу автомобілів покупцям в Японії продаж не закінчується доставкою автомобіля покупцеві. Кожен дилер продовжує підтримувати зв’язок з клієнтом, щоб захистити його. Land Cruiser дуже популярний за кордоном, і ми стурбовані потоком автомобілів з Японії в регіони, де діють особливі правила безпеки », – йдеться в заяві компанії.

Toyota непохитна в тому, що в таких випадках дилери бренду підозрюватимуться в порушенні Закону про іноземну валюту і зовнішньої торгівлі, що стане проблемою не тільки для окремого дилера, а й для всієї мережі дилерів бренду. Тому їх всіх попереджають, що вони повинні дотримуватися правил.

«Цією заявою ми підтверджуємо, що кожен дилер був повідомлений про рішення і отримав письмову обіцянку від клієнта. Ці заходи засновані на нещодавній глобальної ситуації і характеристиках Land Cruiser, і ми вважаємо, що вони не порушують закон. Toyota Motor Corporation продовжить постачати якісну продукцію через своїх дилерів і дистриб’юторів по всьому світу, дотримуючись при цьому закони і правила кожної країни », – сказав японський виробник.

Компанія додала, що вони зупинили замовлення на новий Land Cruiser 300 через проблеми з відсутністю напівпровідникових чіпів, яка торкнулася всю автомобільну промисловість. На даний момент Toyota отримала 22 000 замовлень на позашляховик нового покоління, а деякі клієнти будуть чекати два роки, щоб отримати автомобіль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!