Компанія Toyota заборонила перепродувати позашляховик Land Cruiser 300

0
660

Рамний позашляховик Toyota Land Cruiser 300 виявився довгоочікуваною новинкою не тільки в Україні, але і в Японії. Інтерес до машини настільки високий, що виробник став переживати, як би вона не потрапила не в ті руки. У зв’язку з цим Toyota заборонила перепродувати Land Cruiser 300.

За даними японського видання Creative311, всього за місяць дилери Toyota зібрали більше 22 000 замовлень на Toyota Land Cruiser 300 . З урахуванням ажіотажного попиту в компанії почали переживати, що деяка кількість автомобілів бронюється для неофіційного експорту, в тому числі для перепродажу третім особам. У гіршому випадку легендарні позашляховики можуть дістатися терористам, що негативно позначиться на іміджі серії.

Обмеження на перепродаж переслідують ще одну мету – уникнути роздування цін спекулянтами. Оскільки перший час виробництво не буде встигати за попитом, то на цьому дефіцитному товар захочуть нажитися різного роду ділки.

Для боротьби з цими явищами покупців змушують підписати угоду, в якому клієнт дає обіцянку не перепродавати автомобіль. У разі порушення зобов’язання Toyota відмовиться від майбутніх угод з цією особою або компанією.

За інформацією джерела, японські дилери Toyota до поточного моменту повністю перестали приймати замовлення на Land Cruiser 300, оскільки вже за наявними контрактами черга розтяглася на два роки вперед. Найбажанішою версією у покупців є ювілейна 70th Anniversary.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!