У МВС пояснили важливий нюанс стосовно обов’язкового техогляду

0
1107

Зміни до порядку проведення техогляду транспортних засобів, які готують в Україні, поки що не будуть стосуватись приватних автомобілів.

Про це заявив перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов.

“Головний сервісний центр (ГСЦ) розробляє зміни до положення про порядок проведення огляду технічного стану транспортних засобів. Зміни стосуються виключно відносин між суб’єктами, які проводять такі перевірки, і суб’єктами, які їх контролюють, а саме Національною поліцією, яка перевіряє технічний стан автомобілів на дорогах, і ГСЦ, який проводить моніторинг результатів обов’язкового технічного контролю (ОТК). Інших змін, які впливають на процедури контролю, не планують”, – сказав Смольянінов. Він підкреслив, що переліку транспортних засобів, які підлягають перевірці, не розширюватимуть.

“У списку транспортних засобів, що підлягають ОТК, залишаються вантажні автомобілі і засоби вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, транспортні засоби, що належать юридичним особам, автобуси і мікроавтобуси для перевезення пасажирів. Вони завжди проходили техконтроль. Так буде й надалі”, – зазначив Смольянінов.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!