Головна Новини Нововведення для водіїв: в Києві об’єднують дороги і вводять обмеження

Нововведення для водіїв: в Києві об’єднують дороги і вводять обмеження

0
51

У Києві вперше в Україні почали поєднувати рух транспорту і велосипедистів. При тому, для автомобілістів прописані значні обмеження швидкості на таких смугах, що є більш безпечним для велосипедистів.

Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА .

Також, в цьому році київська влада планує обмежити швидкість до 20-30 км / г на житлових вулицях, що мають незначну інтенсивність трафіку – в житловому районі Відрадний, на Печерську біля ст. м. “Арсенальна” і Старокиївській Горі.

У Департаменті транспортної інфраструктури відзначили, що поєднане рух буде позначено знаками і спеціально нанесеною стійкою розміткою на самій дорозі на вул. Івана Франка. Ділянка з поєднаним рухом з’єднає майбутню велосипедну доріжку на цій вулиці, де триває капітальний ремонт, і вже наявну велосипедну смугу по вул. Леонтовича.

«Важливо, що на ділянках спільного руху обмежена швидкість до 20 км / год, що є більш безпечною для велосипедистів. Також, в цьому році Київ, відповідно до ДСТУ 8906: 2019 “Планування та проектування велосипедної інфраструктури”, планує обмежити швидкість до 20-30 км / г на житлових вулицях, що мають незначну інтенсивність транспорту – в житловому районі » , – коментують в Департаменті .

У Департаменті транспортної інфраструктури відзначили, що нова розмітка визначена ДСТУ 2587: 2021 Росія «Безпека дорожнього руху. Розмітка дорожня. Загальні технічні умови ». Документ вступає в силу з 1 серпня 2021 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.