Знайдено спосіб, як збільшити запас ходу електрокарів

0
621

Японська компанія що займається виробництвом автокондиціонерів Daikin Industries створила холодоагент, який дозволить збільшити пробіг електромобіля без підзарядки на 50%.

Як відомо, в агрегатах компресійного типу для охолодження повітря всередині машини використовується поглинання тепла при випаровуванні холодоагенту, який спочатку стиснутий і переведений в конденсаторі в рідку фазу. Новий холодоагент компанії Daikin має точку кипіння близько -40 ° C і цей показник на 10-15 ° С нижчий традиційного. Це означає, що витрати енергії, необхідні для його стиснення, зменшуються.

На думку працівників компанії, електрокар з увімкненим кондиціонером, що пересувається в міських умовах, на одному заряді може проїхати близько 200 кілометрів. З використанням нової технології цей показник можна збільшити на 100 км.

Ціна нового холодоагенту поки невідома, але очікується, що вона буде невисокою.

За підрахунками аналітиків, кількість електромобілів у світі до кінця десятиліття може зрости з 8 до 116 мільйонів, тому вже зараз автовиробник задумались над переробкою літій-іонних батарей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!