Як шеф Нацполіції заблокував рух на трасі та хизувався фото з цієї події

0
1829
Траса Київ – Одеса. Тут на межі Киїщини і Черкащини стояли заблоковані через погані погодні умови майже 800 вантажівок. Водії, що аж на три дні стали заручниками кількакілометрового затору, про допомогу почали просити через соцмережі. І раптом у центрі стихії ефектно… приземлився голова Національної поліції України Сергій Князєв.
“Під Жашковом наче вже почало розсмоктуватися, як раптом голова Нацполіції на гвинтокрилі повністю зупинив рух своєю появою. Сів на дорогу і заблокували рух в обох напрямках”, – повідомляє один з водіїв-заручників Володимир Гамалиця.
Результат пошуку зображень за запитом "князєв вертоліт"
Так-так. Пан Князєв приземлився в епіцентр тягучки на гвинтокрилі, щоб вирішити проблему цього багатокілометрового хаосу на трасі. Та ще й не сам, а в супроводі підлеглих і журналістів з відеокамерами, перед якими і став роздавати вказівки.
“Я шість годин їхав до Києва. Повертався вісім годин, – каже Володимир Гамалиця, водій легкового авто. – А коли ще “начальство” приземляється на автобан, при цьому знову його блокуючи, то це вже занадто!!! Жахіття якесь!”
“Ну так йому до заторів байдуже, – кажуть інші водії. – Він літає небом. А там хіба бувають тягучки? Ну яка результативність цієї появи Князєва? Пофографуватися потім на фоні розчищеної траси?”
Та чи не задорогим буде таке фото коштом платників податків?
Прес-служба пана Князєва справді поширила фото свого шефа на цій трасі, яку тоді вже майже розчистили. Похвалився очільник Нацполіції і фотографією із гелікоптера. Щоправда, не думаю, що в цей час водії фур, які стояли на тій дорозі вже третій день, радісно махали руками голові Нацполіції, що кружляв над ними.
Напевне, пан Князєв передивився в дитинстві мультфільмів про Чебурашку. І, як у тій пісні, уявивив себе чарівником, який прилітає у блакитному вертольоті. Щоправда, гвинтокрил його не блакитний і літає не завдяки чарам, а на гроші платників податків.
Як розповіли в компанії, яка надає послуги із перевезення на вертольотах такого класу, година польоту (пальне, робота екіпажу та амортизація обладнання) коштуватиме щонайменше дві тисячі доларів. Щонайменше.
А нещодавно на виставці військової техніки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в бюджеті на наступний рік закладено витрати на придбання для правоохоронців ще більшої кількості гелікоптерів. І якщо вони будуть використовувати ці гвинтокрили лише для піару, страшно стає за наш бюджет…

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!