Новини

Українських водіїв чекають рекордні штрафи за порушення ПДР

Share

Нещодавно Верховна Рада схвалила нововведення, згідно з яким водії вантажівок будуть платити величезні штрафи за порушення обмежень.

Про це повідомляє «Твоя Машина».

Деякі дороги в Україні не пристосовані для великогабаритного транспорту. В результаті асфальтове покриття швидко зношується і приходить в непридатність. З іншого боку, водії вантажівок часто не звертають уваги на норми габаритів і ваги. А іноді відмовляються зважувати машину на спеціальних станціях. Відтепер депутати вирішили покарати за умисне порушення правил дорожнього руху.

Згідно із законом водії будуть зобов’язані не тільки зважувати свій автомобіль, але і платити величезні штрафи за локальні відмінності між вагою вантажівки і існуючими обмеженнями. Штраф за таке правопорушення може становити понад 50 тисяч гривень.

Депутати Європарламенту підтримали законопроект практично одноголосно. А тепер водіям великогабаритної техніки варто бути ще обережнішими. Водій, який відмовляється зупинятися на вимогу співробітника поліції, відмовляється дати дозвіл на зважування вантажівки, сплачує штраф у розмірі 51 тис. грн. Така ж сума передбачається за неправильно оплачений рахунок, в якому вказано занижену вагу відправлення.

Однак 51 тисяч гривень – це найвища ставка матеріального покарання. В цілому розмір штрафу залежить від ступеня вини водія. Наприклад, за порушення правила загальної ваги на 5-10% – всього 8,5 тис. грн. Перевищення ваги більш ніж на 10% – штраф у розмірі 17 тис. грн. Якщо перевищено більш ніж на 20%, розмір штрафу збільшується вдвічі. Однак в разі порушення правила обсягу вантажу на 30% і більше буде накладено штраф в розмірі 51 тис. грн. Важливо, щоб адміністративна відповідальність у разі такого порушення покладалася на фізичну або юридичну особу, яка фактично зареєструвало транспортний засіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Продажі Volvo зростають: які моделі сьогодні користуються популярністю у світі

Volvo оголосила дані про світові продажі за квітень 2024 року, які склали 65 838 автомобілів,…

07.05.2024

Kia готує новий електромобіль кращий за Volvo EX30

Kia готується уявити світові свою нову розробку в сегменті компактних електромобілів. 23 травня відбудеться офіційна…

07.05.2024

BMW змінить колірну палітру купе M2 у 2025 році

Компанія BMW продовжує радувати своїх шанувальників, оновлюючи гамму кольорів автомобілів. Напередодні стало відомо про нові…

07.05.2024

Що робити, якщо заправились неякісним паливом: є відповідь

У ситуації, коли в авто на АЗС залили неякісне паливо, експерт рекомендує викликати евакуатор та…

07.05.2024

Skoda здійснює революцію на ринку дешевих автомобілів з новою версією Go Fabia

Skoda здійснює революцію на ринку дешевих автомобілів з новою версією Go Fabia, доступним кросовером, орієнтованим…

07.05.2024

Представлений Toyota Land Cruiser 300 від Liberty Walk (фото)

Відоме японське тюнінг-ательє Liberty Walk представило бодікіт для позашляховика Toyota Land Cruiser 300 нового покоління.…

07.05.2024