Чому техогляд ефективний в Європі і що заважає йому в Україні

0
325

Угода про Асоціацію України і ЄС передбачає введення обов’язкового техогляду для автомобілів в нашій країні. Однак деякі автомобілісти побоюються, що повернення ТО призведе до повернення корупції в цій сфері. Перед урядом стоїть непросте завдання – повністю змінити норми контролю і перетворити його в діючий механізм для підвищення рівня безпеки на дорогах країни.

Варто відразу згадати про існування різних типів сервісів. Одні переживають про свою репутацію і спритний ТО відповідно до запропонованими стандартами. Інші ж оформляють документи за пару хвилин, навіть не включаючи прилади. Така ситуація ставить техогляд під сумнів.

Після введення обов’язкового техогляду в Україні сервісні центри будуть зобов’язаний надавати матеріали, що підтверджують відповідність транспортного засобу всім вимогам. Завдяки цьому, органи контролю зможуть стежити за виконанням стандартів.

Також планується ввести персональну відповідальність для кожного з експертів, які будуть проводити процедуру техогляду. Проти недобросовісних експертів технічного контролю будуть введені штрафні санкції.

Безпека на дорогах – це питання комплексне, який вимагає дій уряду, свідомості експертів і автомобілістів. Важливо усвідомлювати що потрібно не просто виконати формальна вимога ЄС, а забезпечити діючий механізм контролю безпеки транспортних засобів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!