Audi остаточно припинить виробництво автомобілів з ДВЗ у 2032 році

0
118

Останнім автомобілем з двигуном внутрішнього згоряння стане великий кросовер Q8.

Audi офіційно назвав термін повної відмови від виробництва машин на викопних джерелах енергії. Ним став 2032 рік.

Раніше ми вже писали про те, що інгольштадтська марка планує повністю відмовитися від розробки нових автомобілів з ДВЗ в 2026 році. Тепер же стало відомо яким буде фінальний бензиновий Audi.

У компанії відзначили, що компактний хетчбек А1 точно не отримає наступника, оскільки він вступає на територію куди більш успішних SEAT Ibiza, Volkswagen Polo і Skoda Fabia. Зрозуміло, що Audi небажано займатися внутрішнім канібалізмом.

Більш того, глава Audi оголосив, що наступні покоління A3, А4, А5 і А6 повністю перейдуть на електротягу. Однак перший час вони будуть пропонуватися на ринку разом з бензиновими і дизельними варіантами минулої генерації.

Цікаво, що про флагманські А7 і А8 не було сказано ні слова. Однак тепер ми точно знаємо, що останньою новою розробкою з ДВЗ стане великий кросовер Q8 e-Tron, чий дебют призначений на той самий 2026 рік. Йому уготоване вельми недовге ринкове життя, яке обірветься в 2032 році.

За планами, до середини цього десятиліття Audi розраховує мати у себе в лінійці близько 20 електромобілів. Причому деякі з них планується побудувати на преміальній архітектурі PPE, розробленій спільно з Porsche. Головні конкуренти – німецькі преміум-бренди BMW і Mercedes-Benz не мають таких наполеонівських планів, тому виробник з Інгольштадта може забезпечити собі перевагу в довгостроковій перспективі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!