На українських АЗС може значно подорожчати пальне

0
922

В Україні вже найближчим часом може подорожчати пальне на українських автозаправках. Про це повідомляє «Хвиля» з посиланням на видання «Сегодня».

Так, Кабінет міністрів, який протягом місяця регулював ціни на бензин і дизельне паливо, опублікував новий граничний «прайс». У ньому вартість палива виявилася набагато вище, ніж була.

Зокрема, граничні ціни на другу декаду червня складають: 25,85 гривень за літр (без торгової націнки) для бензину і 22,09 гривні за літр для дизельного палива. Виходить, що з урахуванням максимальної націнки в 5 гривень за літр бензину і 7 гривень за літр дизельного палива гранична роздрібна ціна мережах не повинна перевищувати 30,82 гривень за літр на звичайний бензин і 29,09 гривень за літр на дизельне паливо.

Однак директор «Консалтингової групи« А-95 »» Сергій Куюн прогнозує зростання цін на бензин вже на днях, оскільки уряд фактично дало добро на їх підвищення.

«Великі бренди почали переписувати цінники, до них підтягнуться і решта. Яким буде зростання, поки неясно, але він виявиться помітним », – оцінив ситуацію Сергій Куюн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!