Новини

Volvo Cars почне випускати автомобілі з екологічною стали

Share

Volvo Cars і шведська сталеливарна компанія SSAB вивчать можливість розробки високоякісної сталі для автопрому, в провадженні якої не будуть потрібні копалини вуглеводні, – повідомляє « Аutoua.net ».

Volvo Cars стала першим автовиробником, який почав співпрацювати з SSAB і її ініціативою HYBRIT (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology). Це амбітний проект, що має на увазі заміну коксівного вугілля, традиційно необхідного для виробництва сталі на основі залізної руди, електроенергією і воднем, які не використовують викопні види палива. Очікується, що в результаті буде отримана перша в світі технологія виробництва стали практично без вуглецевого сліду – так зване пряме відновлення залізної руди.

Експериментальна сталь для Volvo Cars буде виготовлена ​​на пілотному заводі HYBRIT в Лулео, Швеція. Ця сталь буде використовуватися для випробувань, а можливо, навіть в концептуальному автомобілі.

«Оскільки ми постійно скорочуємо загальний вуглецевий слід, ми знаємо, що сталь – це важлива область для подальшого прогресу. Співпраця з SSAB в області розробки стали, яка не містить копалин, може привести до значного скорочення викидів в нашому ланцюжку поставок », – сказав Хокан Самуельсон , генеральний директор Volvo Cars.

На світову сталеливарну промисловість припадає близько 7% світових прямих викидів CO2, оскільки в даний час в галузі переважає технологія виробництва сталі на основі залізної руди з використанням доменних печей, що залежать від вугілля, що коксується. Для Volvo Cars викиди CO2, пов’язані з виробництвом сталі і чавуну для автомобілів, складають близько 35% для машин з двигунами внутрішнього згоряння і 20% для автомобілів з повністю електричним приводом від загальних викидів CO2 від матеріалів і виробництва комплектуючих.

Співпраця з SSAB – остання ініціатива Volvo Cars в підтримку спільного плану дій по боротьбі зі зміною клімату. Центральним елементом цього плану є прагнення компанії до 2030 року стати брендом повністю електричних автомобілів. Проте, план виходить за рамки вирішення проблеми викидів з вихлопних труб за рахунок повної електрифікації, а також спрямований на скорочення викидів шкідливих речовин в більш широкої діяльності компанії, в ланцюжку поставок, а також за рахунок переробки та повторного використання матеріалів.

У короткостроковій перспективі ці та інші кроки націлені на скорочення викидів вуглекислого газу в розрахунку на один автомобіль протягом життєвого циклу на 40% в період з 2018 по 2025 рік. Досягти повної вуглецевої нейтральності Volvo Cars має намір до 2040 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Volvo

Останні записи

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024

Представлений CyberTrailer із сонячними панелями для пікапа Tesla Cybertruck

Living Vehicle представила новий CyberTrailer – розкішний причіп із сонячними панелями, створений для власників Tesla…

18.05.2024

Знайдено всі переваги та недоліки кросовера Hyundai Mufasa

Експерт вирішив протестувати новий кросовер Hyundai Mufasa та поділитися своїми враженнями про його характеристики. Дана…

18.05.2024

Tesla піднімає ціни на Model 3 Performance, незважаючи на затримки постачання

Tesla представила оновлену Model 3 Performance 23 квітня, викликавши велику цікавість. Електромобіль отримав більше потужності, кращу ефективність та…

18.05.2024