Skoda випустить компактний електрокар раніше Volkswagen

У найближчі кілька років Skoda розширить лінійку електромобілів за рахунок купе-версії позашляховика Enyaq iV і нової моделі меншого розміру, яка також може стати кросовером.

0
132

Чеська фірма недавно випустила Enyaq – свій перший абсолютно новий електромобіль на платформі MEB концерну Volkswagen. Незважаючи на те, що Enyaq практично ідентичний за розміром і характеристиками Volkswagen ID.4, він має подовжену колісну базу і багажник на 42 літра більше, ніж у німецького «брата».

Головний дизайнер Skoda Олівер Стефані сказав, що акцент на багажне відділення відображає популярність моделей Octavia і Superb, додавши, що це залишиться пріоритетом дизайну для майбутніх електромобілів компанії.

«Простір дуже важливо для нас, – сказав Стефані Autocar. «Це функціональність. Людям це подобається, і ми не хочемо відмовлятися від цього. Кожен бренд повинен займати своє місце. Ми на 100% впевнені, що навіть з великим багажником ми зможемо зробити красиву і привабливу машину ».

Купе Enyaq вже пройшло випробування напередодні запланованого дебюту в наступному році. Очікується, що за ним піде більш компактний автомобіль на базі MEB, який за розмірами буде близький до Volkswagen ID.3. Як і у випадку з хетчбеком, нова Skoda буде пропонуватися тільки з заднім приводом, але з трьома акумуляторними батареями і двома варіантами потужності.

Оскільки Skoda зосередить увагу на внутрішньому просторі, очікується, що габарити автомобіля будуть збільшені, що дозволить йому швидше походити на кросовер.

Стефані також натякнув, що майбутні електричні Skoda матимуть більш «емоційний» дизайн, який буде заснований на Enyaq, але при цьому не стане схожим на дизайн автомобілів з традиційними ДВЗ.

«Enyaq явно нагадує наші автомобілі з ДВС, тому що це єдиний електромобіль, який у нас є, і ми хотіли зробити його членом великої родини Skoda», – сказав Стефані. «Коли у нас буде більше електромобілів, ми будемо розвивати ідею цих електромобілів набагато далі. Ми не знаємо, куди йти, але ми не стоїмо на місці. Ми зробимо їх більш сучасними і більш відповідними ринку і очікуванням клієнтів, але вони завжди повинні бути Skoda ».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!