Які штрафи в Україні найбільше лякають автомобілістів (Інфографіка)

0
668

Однією з найважливіших новин цього року стали зміни до ПДР України, презентовані після резонансного ДТП в Харкові, передає Автоцентр.

Нагадуємо, що в МВС вирішили посилити відповідальність порушників. Збільшені штрафи активно обговорюються українськими автомобілістами, в тому числі, і в соцмережах. Деякі з них можуть дуже боляче вдарити по кишені порушника.

Найбільший штраф за порушення ПДР в Україні становить 40 800 гривень. До недавнього часу таке покарання було передбачено тільки в тому випадку, якщо водія до цього вже двічі штрафували за водіння в нетверезому вигляді протягом останніх 5 років. До того ж, це стягнення супроводжується позбавленням прав на термін до 10 років. Втім, навіть мінімальний штраф за п’яне водіння – 10 200 гривень.

Тепер же штрафи в розмірі 10 200 – 40 800 гривень планують ввести за керування транспортним засобом для осіб, які не мають на це права або позбавлених прав. У МВС окремо уточнили, що дана норма не поширюється на водіїв, які забули права вдома.

Також зміни до ПДР України містять пункт про збільшення до 3400 гривень штрафу за покидання місця ДТП. Таким же буде і покарання за перевищення допустимої швидкості на 50 і більше км/год.

Крім того, за водіння в нетверезому стані будуть передбачені і більш суворі санкції. Якщо п’яний водій скоїв ДТП, що призвело до середніх тілесних ушкоджень, то йому загрожує тюремний термін до 3 років. У разі, якщо в аварії є загиблі і важко травмовані, то можуть присудити і 7-12 років позбавлення волі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!