Новини

ТОП-5 лайфхаків, як зменшити витрату палива в автомобілі

Share

Автомобільні експерти назвали п’ять ефективних способів економії пального. Про це повідомляє профільний портал AutoOboz .

Так, іноді ця складова суттєво впливає на вибір машини. Однак є вихід і для тих, у кого вже є улюблена машина і вони не хочуть її міняти.

Звичайно, якщо ви тюнінгували свою машину, свідомо хотіли зробити її більш привабливою і витратили на це певні кошти, таку пораду може не сподобатися. Однак, якщо ви дійсно хочете заощадити на паливі, то доведеться зняти додаткові деталі. Кенгурінг, захист порогів, високі антени і навіть поперечні рейлінги на даху з багажником і додаткове люстерко на бічному дзеркалі погіршують аеродинаміку і гальмують автомобіль. Через це двигун більше працює і поглинає більше пального.

Двигуну потрібно мати повний доступ до повітря і пального, щоб він додатково не навантажувався. Коли у вас забиті повітряний і паливний фільтри, ефективність агрегату зменшується. Тому варто перевірити і при необхідності змінити ці деталі.

Відомим способом витрачати менше палива є рух накатом. Чи не використовуючи акселератор і гальма під час їзди з гори, ви зможете трохи заощадити. Попередньо перевірте тиск в шинах і накачайте їх так, як написано в інструкції по експлуатації. Це дозволить машині легко котитися. Якщо там вказано 2,4 атмосфери або навіть 3 на задніх колесах при завантаженого багажника, не варто переживати. Для інструкції точно все перевіряли і витрата пального «за паспортом» вимірювалася саме з таким тиском. Якщо він менше, витрата пального зростає.

Будь-який вантаж впливає на розгін автомобіля і збільшує ступінь деформації шин в області плями контакту. Тому варто перевірити, чи не перевозите ви зайві речі, і позбутися від них.

Найбільш економічні режими руху – це 90 км / год на автостраді і 70 км / год в місті (де це дозволено). Також можна їхати за вантажівками, які рухаються з такою ж швидкістю. Так ви будете перебувати в повітряному мішку, і опір зустрічного потоку повітря буде мінімальним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: АЗС

Останні записи

Новий Kia Sportage показали на зображеннях без камуфляжу

Sportage залишається найпопулярнішим кросовером у гамі Kia. Продаж машини з кожним роком тільки зростає, а…

06.05.2024

Дослідження: електромобілі виявилися надійнішими за машини з ДВЗ

ADAC опублікував свою статистику поломок за 2024 рік, яка показує, що електромобілі продовжують залишатися надійнішими…

06.05.2024

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024