ТОП-5 лайфхаків, як зменшити витрату палива в автомобілі

0
1337

Автомобільні експерти назвали п’ять ефективних способів економії пального. Про це повідомляє профільний портал AutoOboz .

Так, іноді ця складова суттєво впливає на вибір машини. Однак є вихід і для тих, у кого вже є улюблена машина і вони не хочуть її міняти.

Звичайно, якщо ви тюнінгували свою машину, свідомо хотіли зробити її більш привабливою і витратили на це певні кошти, таку пораду може не сподобатися. Однак, якщо ви дійсно хочете заощадити на паливі, то доведеться зняти додаткові деталі. Кенгурінг, захист порогів, високі антени і навіть поперечні рейлінги на даху з багажником і додаткове люстерко на бічному дзеркалі погіршують аеродинаміку і гальмують автомобіль. Через це двигун більше працює і поглинає більше пального.

Двигуну потрібно мати повний доступ до повітря і пального, щоб він додатково не навантажувався. Коли у вас забиті повітряний і паливний фільтри, ефективність агрегату зменшується. Тому варто перевірити і при необхідності змінити ці деталі.

Відомим способом витрачати менше палива є рух накатом. Чи не використовуючи акселератор і гальма під час їзди з гори, ви зможете трохи заощадити. Попередньо перевірте тиск в шинах і накачайте їх так, як написано в інструкції по експлуатації. Це дозволить машині легко котитися. Якщо там вказано 2,4 атмосфери або навіть 3 на задніх колесах при завантаженого багажника, не варто переживати. Для інструкції точно все перевіряли і витрата пального «за паспортом» вимірювалася саме з таким тиском. Якщо він менше, витрата пального зростає.

Будь-який вантаж впливає на розгін автомобіля і збільшує ступінь деформації шин в області плями контакту. Тому варто перевірити, чи не перевозите ви зайві речі, і позбутися від них.

Найбільш економічні режими руху – це 90 км / год на автостраді і 70 км / год в місті (де це дозволено). Також можна їхати за вантажівками, які рухаються з такою ж швидкістю. Так ви будете перебувати в повітряному мішку, і опір зустрічного потоку повітря буде мінімальним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!