Електрокари Volkswagen отримають автопілот п’ятого рівня

0
31

Марка Volkswagen оголосила про перехід до створення нової програмної архітектури для своїх моделей: софт позначили як «нову ДНК бренду». Наслідком цього стануть виникнення нових сервісів для покупців електромобілів VW і в перспективі їх перетворення в безпілотні машини.

Власна програмна архітектура Volkswagen дасть можливість концерну підтримувати більш високу конкурентоспроможність, мати розширені можливості інтеграції, а також реалізації нових бізнес-моделей.

Наприклад, разом з оновленням ПЗ «по повітрю» вже продається в Європі електромобілі Volkswagen зможуть отримувати і доступ до нових опцій. У їх числі в перспективі може виявитися можливість автономного водіння 4 або навіть 5 рівнів: очікується, що автопілот нового покоління Volkswagen буде представлений на електрокарі, який зараз відомий під назвою Project Trinity . Його повинні показати в 2026 році.

Також планується оптимізація власних шерінгових програм концерну Volkswagen : наприклад, реалізованого на даний момент проекту під назвою WeShare , який був запущений ще в 2019 році. Автопарк машин, доступних до щохвилинної оренді, виробник зараз активно поповнює електрокарами.

Нарешті, однією з цілей власного розвитку концерн Volkswagen назвав досягнення «безаварійного» майбутнього. Виключити можливість ДТП планується в тому числі за рахунок розвитку комунікаційного протоколу Car2X : завдяки цій системі автомобіль може отримувати дані від об’єктів дорожньої інфраструктури.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!