Французькі слідчі звинувачують Renault в дизельному обмані

0
43

Французькі слідчі звинуватили Renault в обмані щодо викидів в результаті триваючого скандалу з дизельними двигунами, який вибухнув, коли Volkswagen зізнався в шахрайських тестах своїх агрегатів майже шість років тому. Renault повинна внести заставу в розмірі 20 мільйонів євро і надати банківську гарантію в 60 мільйонів євро для покриття потенційних збитків, штрафів та компенсації збитків, говориться в заяві компанії у вівторок.

Як заявили представники марки, автомобілі Renault «не оснащені будь-яким програмним забезпеченням для пристроїв контролю забруднення», додавши, що вони «завжди відповідали французьким і європейським нормам».

Звинувачення виникли в результаті судового розслідування, розпочатого на початку 2017 року, через кілька днів після того, як VW врегулював кримінальні і цивільні скарги з США, а також визнав себе винним у змові з метою обману уряду і перешкоджанні правосуддю.

Renault заявила, що, на відміну від VW, вона не використовувала незаконні пристрої для активації контролю викидів в лабораторії.

«Renault нікого не обманула», – сказав Жиль Ле Борн, керівник відділу інженерних розробок, під час телефонної розмови з журналістами. «Те, що ми знаємо зі справи VW, зовсім не те ж саме для Renault. У нас немає незаконних пристроїв в наших автомобілях, і їх ніколи не було ».

Представник паризької прокуратури підтвердив, що Renault було пред’явлено звинувачення в обмані з використанням продукту, який може становити небезпеку для людей або тварин. Крім ретельного вивчення Renault, французькі слідчі проводять перевірки VW, PSA Group і Fiat Chrysler.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!