В Україні приступили до секретної розробки нового позашляховика

0
1409

В Україні стартувала розробка нового позашляховика для Збройних сил України. Новий автомобіль буде мати гарну прохідністю і невелику масу, повідомляє Hyser.

Міністерство оборони України провело нараду з декількома підприємствами, які є потенційними виконавцями замовлення на створення нового позашляховика для української армії. Шістьом підприємствам дали завдання, і протягом п’яти діб вони повинні визначити, чи зможуть впоратися із запропонованим проектом.

Підкреслюється, що на сьогоднішній день п’ять підприємств готові надавати послуги для Міноборони. Спільними силами міністерство і підприємство, яке візьметься за проект, повинні створити абсолютно новий автомобіль для бійців ЗСУ. Відзначається, що новий військовий позашляховик буде володіти хорошою прохідністю, що вкрай важливо в умовах бою, а також невеликою вагою, що полегшить його транспортування. Попередньо, автомобіль планують зібрати до 1 вересня 2021 року.

Крім того повідомляється, що до співпраці з Міністерством оборони готові наступні підприємства: ТОВ «ВІДІЮНІКОМЕРС»; ТОВ «ПРОТЕКТІНЖІЮРІНГ»; ТОВ «Українська бронетехніка»; ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «СИНЕРГИЯ» і ВАТ «УКРАВТОБУСПРОМ». При цьому Міжнародний аналітичний центр права «НВО МАЦП» брати участь в проекті відмовився.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!