Головна Новини Як змінились правила навчальної їзди в Україні

Як змінились правила навчальної їзди в Україні

0
1045

Раніше навчати водінню міг будь-який водій з дійсним посвідченням водія і стажем більше 3 років. Тепер же це мають право робити лише “спеціалісти з підготовки водіїв” і лише на спеціально обладнаних транспортних засобах.

Постановою КМУ №1029 пункт 24.7 виключено з Правил дорожнього руху. На сьогодні відповідно до п.п.24.5 ПДР навчальна їзда на дорогах дозволяється тільки в присутності спеціаліста з підготовки водіїв.

Відповідно до статті 15 Закону “Про дорожній рух” підготовка водіїв здійснюються в акредитованих закладах спеціалістами, які відповідають визначеним кваліфікаційним вимогам. Перелік вимог до закладів, кваліфікаційні вимоги до спеціалістів визначаються законом.

Аналіз даних норм свідчить про те, що на сьогодні навчання водінню може здійснюватися виключно кваліфікованими спеціалістами з акредитованих закладів та виключає можливість такого навчання у приватному (індивідуальному) порядку фізичними особами.

Але і цього не достатньо. Законом передбачено ще декілька особливих умов. А саме “учень” повинен мати відповідну медичну довідку (п.п.24.1 ПДР). Йому повинно бути не менше 16 років, а при навчанні керування мотоциклом чи мопедом – 14 років. При цьому, він повинен мати з собою документ на підтвердження цього віку (п.п.24.2 ПДР).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.