Ford вже випускає більше електричних Мустангів, ніж бензинових

0
72

Ford Motor за п’ять місяців 2021 року зібрав більше електричних кросоверів Mustang Mach-E, ніж спорткарів Mustang з бензиновими моторами. Про це стало відомо зі статистики, опублікованої самою компанією.

З січня по травень компанія Ford випустила 27 816 кросоверів Mustang Mach-E на своєму заводі в Мексиці. За той же період складальна майданчик Flat Rock в Мічигані справила 26 089 купе і кабріолетів Ford Mustang .

Незважаючи на це, з продажу поки лідирує спорткар: американці купили 29 264 традиційних Ford Mustang проти 10 510 електричних. Це пов’язано з рядом факторів, в тому числі з поставками Mustang Mach-E в Європу.

До речі, за підсумками травня Mustang Mach-E став найбільш продаваним електромобілем Норвегії, яка є одним з головних ринків для цих машин в Європі. Таку модель купили 1384 норвежця. На другому місці з майже двократним відставанням розташувалася Skoda Enyaq iV.

Чому зростання популярності Mustang Mach-E настільки важливе? Для компанії це значуща модель, яка символізує перехід на «електричні рейки». Згідно з новим планом Ford Motor , озвученим в травні, до 2030 року чотири з десяти проданих машин фірми будуть електричними.

Свого часу і класичний Mustang зробив важливу трансформацію американського гіганта. Модель з’явилася в 1964 році, а вже в 1965-му її купили майже 600 000 американців: про більше успіху тоді і мріяти не можна було. Бум продажів моделі Mustang читається тріумфом легендарного автомобільного менеджера Лі Якокка , який згодом ще встиг врятувати від банкрутства Chrysler .

Сучасна двухдверка далеко не настільки популярна, хоча з урахуванням нинішніх реалій і віку моделі (Mustang покоління S550 випускається з 2014 року) збереження стабільного попиту (+ 1,5% до рівня 2020 го) для настільки літній машини вважається доброю ознакою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!