Новини

Автомобілі на вторинному ринку можуть подорожчати: в чому причина

Share

На українському ринку очікується серйозне зростання цін на б/у авто. Якщо точніше, то подорожчають старі автомобілі з Америки і в тому числі – популярні битки. Про це повідомляє Автопортал.

Всьому виною зростання попиту на б/у авто в США. За даними Motor1, він стабільно зростає останній рік і тільки за останні три тижні підскочив відразу на 5%.

Як повідомляють аналітики Cox Automotive, у порівнянні з квітнем 2020 року старі авто в США подорожчали в середньому на 30%. Зараз їх ціни найвищі за останні 20 років. Причин такого стрімкого подорожчання кілька. По-перше, в карантин величезна кількість американців вирішили обзавестися хоча б якимось автомобілем, щоб не їздити в громадському транспорті. Тим більше, що держава виплатила 2,5 трильйона доларів субсидій.

По-друге, в 2021 році через дефіцит мікрочіпів багато автовиробників змушені призупиняти випуск машин. Попит на нові авто перевищує пропозицію і в цих умовах багато американців звернули погляди на ринок секонд-хенду.

Причому, купують не тільки б / у авто в хорошому стані, але і популярні в Україні битки з США. Оскільки пандемія коронавируса найближчим часом навряд чи закінчиться і дефіцит мікрочіпів НЕ буде заповнений, то ціни на старі авто з Америки будуть тільки рости.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024