Новини

Паливо преміум-сегмента може продаватися з надбавкою

Share

Як відомо, величезний резонанс, викликала постанова Кабінету Міністрів «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 № 341 та від 9 грудня 2020 № 1236» від 14 травня 2021 № 474.

У зв’язку з цим Міністерство економіки України на своєму офіційному інтернет-порталі опублікувало роз’яснення щодо деяких нюансів даного документа .

За словами представників Міністерства, дія цієї постанови поширюється на автомобільні бензини і дизельне паливо, включені до Переліку товарів, що мають суттєве соціальне значення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 22 квітня 2020 № 341, а саме на бензин марки А-92, А-95 і дизельне паливо.

Позиція Міністерства економіки, перш за все полягає в тому, що вимоги до автомобільних бензинів і дизельного палива, в тому числі по їх позначення (маркування), визначені Технічним регламентом про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 № 927 , відповідно до якого позначення (маркування) «брендового преміального» палива з поліпшеними показниками якості може включати торгову марку (товарний знак).

Виходячи з вищевикладеного, паливо з поліпшеними показниками якості, що має брендування (назва включає в себе товарний знак), під дію постанови № 474 не підпадає. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Geely показала бюджетний електрокросовер із запасом ходу до 2000 км. (фото)

Китайський автовиробник Geely показав фотографії нового електрокросоверу Galaxy E5. Це перший повністю електричний автомобіль у…

09.05.2024

Чому компанія Ford передумала повністю переходити на лише електромобілі

У лютому 2021 року Ford оголосив про свої плани продавати в Європі лише електричні автомобілі…

09.05.2024

Дослідження: автолюбителі стали купувати дешевші машини

Споживачі стурбовані станом економіки, який, на їхню думку, може вплинути на їхні плани щодо купівлі…

09.05.2024

В основу нових автомобілів Toyota ляже платформа BYD

Японський автогігант Toyota планує запустити дві-три нові моделі гібридних електромобілів (PHEV) в Китаї протягом наступних…

09.05.2024

Новий плагін-гібридний наступник Lamborghini Huracan вже на вулицях

У серпні Lamborghini представить свій новий гібридний суперкар Temerario, довгоочікуваного конкурента Ferrari 296 GTB. Новий…

09.05.2024

Водіїв штрафуватимуть за новими правилами: можна легко втратити права

Після тривалої перерви Україна вирішила повернутися до ідеї штрафів для водіїв. Ця система вже була…

09.05.2024