Toyota придумала, як боротися з крадіжками каталізаторів

0
526

Крадіжка каталізаторів з автомобілів – одна з останніх проблем, що стоять перед автомобільною промисловістю. Серед серйозно постраждалих – Toyota, автомобілі якої є основною метою таких атак.

Японський виробник знайшов спосіб боротися з розкраданням каталізаторів, які користуються великим попитом через наявність в них дорогоцінних металів. В даний час нова служба захисту буде працювати тільки у Великобританії, але Toyota планує поступово поширювати її по всьому світу.

Компанія інвестує близько 1 мільйона фунтів стерлінгів (1,4 мільйона доларів) в приховане маркування каталітичних нейтралізаторів для понад 100 000 своїх автомобілів. Це допоможе поліції вистежити злодіїв. Нова послуга буде повністю безкоштовною і буде доступна для старих моделей Toyota.

Що стосується нових автомобілів Toyota і Lexus, то у них інша конструкція каталізатора і, відповідно, вони набагато рідше піддаються нападу злочинців.

Щоб забезпечити новий захист, японський виробник працює з компанією Smartwater, яка виробляє і завдає «невидимі» маркування, схвалені поліцією. Перша партія комплектів стеження – 50 тисяч, ще 20 тисяч вже передані в поліцейські управління. Деякі зі старих Toyota, ймовірно, відсутні в базі даних компанії, і правоохоронні органи будуть намагатися зв’язатися з їх власниками і позначити автомобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!