Електрокари можуть стати дешевші автомобілів з ДВЗ вже в 2027 році

0
121

Аналітики BloombergNEF прогнозують, що вже в 2027 році виробництво електрокарів стане дешевшим, ніж виробництво автомобілів з традиційними ДВЗ на бензині або дизелі.

На думку аналітиків, це стане можливим завдяки зниженню вартості батарей і витрат на організацію виділених виробничих ліній. Це позначиться на доступності продукту в більшій мірі, ніж програми із субсидування, існуючі в США і ряді країн ЄС.

У свою чергу, завдяки зниженню вартості виробництва вже через 6 років електромобілі будуть дешевші для споживачів, ніж автомобілі на бензині або «важкому» паливі.

Згідно з дослідженням, на даний момент середня роздрібна ціна електромобіля середнього розміру без урахування податків становить 33,3 тисячі євро, автомобіль порівнянних розмірів на бензині обійдеться покупцеві в 18,6 тисячі євро. При цьому аналітики прогнозують, що в 2026 році обидва автомобілі будуть коштувати близько 19 тисяч євро, а до 2030 року електромобіль порівнянної конфігурації буде доступний за 16,3 тисячі євро без урахування податків, а бензиновий – за 19,9 тисячі євро.

Некомерційна організація з Брюсселя Transport & Environment вважає, що вартість акумуляторних батарей для електричного транспорту з 2020 по 2030 рік має впасти більш ніж вдвічі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!