Водіям підказали спосіб уникнути штрафу за їзду без страховки

0
656

Gsminfo повідомляє , що якщо в базі Моторно-транспортного бюро України немає страхового поліса, то це не вважається за причину зупинки автомобіля співробітниками патрульної поліції. Вимагати документи, що підтверджують наявність страховки у водія інспектор має право лише при скоєнні ДТП та інші правопорушення.

Згідно з інформацією, автомобіліст оскаржив штраф в розмірі 425 грн за відсутність поліса. В ході слухання суд встановив, що правоохоронці під час руху перевірили за номерними знаками машину на наявність страховки в базі вищезгаданого бюро. Коли виявилося, що страхового поліса немає, то вони включили сирену і зупинили авто, мотивуючи відсутністю страховки.

Але суддя зазначив, що в законі прописаний перелік правил, згідно з якими поліція може зупиняти транспортні засоби. Крім того, конкретні статті закону «Про Національну поліції» вимагають у правоохоронців назвати законну причину водієві.

В цьому випадку поліція зупинила авто незаконно, тому що не було порушення закону з боку водія. Тому суд скасовував штраф, накладений патрульними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!