Toyota розробляє новий двигун твін-турбо V8

Японський автовиробник запатентував новий V8 з подвійним турбонаддувом.

0
424

Згідно з даними Motor Authority, компанія Toyota подала заявку на реєстрацію нового силового агрегату у відповідне відомство США ще в вересні минулого року. Даний силовий агрегат може встановлюватися на заряджені версії позашляховиків Toyota і спорткарів Lexus .

В описі патентної заявки зазначено, що новий V8 має подвійний турбонаддув з компресорами, розташованими в розвалі блоку циліндрів. Очікується, що даний 4,0-літровий агрегат буде видавати до 600 к.с.

Фахівці вважають, що мотор в першу чергу готують для преміальних моделей Lexus – тих заряджених версій, які позначаються літерою F. Якщо це припущення виявиться вірним, то мотор може з’явитися під капотами седанів IS і LS , крім того, компанія може реанімувати проект особливо потужною модифікації купе LC.

Існує ймовірність того, що новий двигун буде встановлюватися на автомобілі Toyota . Фахівці зарубіжного видання вважають, що першою моделлю японської марки, яка отримає новий двигун стане заряджена модифікація пікапа Tundra , покликана конкурувати на північноамериканському ринку з Ford F-150 Raptor і Ram 1500 TRX.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що марка може створити заряджену версію позашляховика Land Cruiser нового покоління, яка увійде до лінійки підрозділи Gazoo Racing . Очікується, що дебют нового V8 з подвійним турбонаддувом відбудеться через два роки разом з оновленням купе Lexus LC .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!