Розбили найшвидший серійний автомобіль на планеті

Хардкорний гіперкар SSC Tuatara знаходився в автовозі, який перекинувся через сильний вітер.

0
74

У США був розбитий гіперкар SSC Tuatara , якому належить рекорд швидкості серед серійних автомобілів. Примітно, що автомобіль був пошкоджений без будь-чиєї вини. У момент аварії автомобіль знаходився в автовозі, який перекинувся через сильний вітер.

Нагадаємо, що на початку поточного року SSC Tuatara встановив рекорд швидкості. За результатом двох заїздів (по одному в кожну сторону) була зафіксована максимальна швидкість 455,28 км / г. Компанія заявила, що має намір подолати позначку 300 миль / год (близько 483 км / г), наступна спроба запланована на 17 квітня поточного року.

13 квітня гіперкар перевозили по магістралі I-15 по шляху до Флориди, де мало пройти захід за участю автомобіля. На одній з ділянок дороги почався сильний вітер і вантажівка перекинулася. У автовозі також знаходився мотоцикл, в кабіні знаходилося двоє людей. Після аварії водій і пасажир самостійно покинули місце ДТП, але пізніше одного з них госпіталізували.

Засновник і глава Shelby Super Cars Джерод Шелбі розповів, що пошкодження гіперкара не такі серйозні, як може здатися на перший погляд. Компанія має всі необхідні деталі для відновлення, і наступний заїзд відбудеться «через тижні, а не місяці».

В аварії постраждав саме той гіперкар, який встановив рекорд швидкості. На даний момент побудований всього один екземпляр SSC Tuatara , і він вже куплений. Варто відзначити, що рекорд встановив сам власник автомобіля. В якості силової установки гіперкар використовує 5,9-літровий V8 , який на паливі E85 розвиває тисячу сімсот сімдесят чотири к.с.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!