Новини

Україна може залишитися без автогазу: названі терміни

Share

Нафтогазова Асоціація України (НАУ) – звернулася до прем’єр-міністра Денису Шмигаль з проханням не допустити перебої із забезпеченням країни нафтопродуктами і перенести термін вступу в силу Технічного регламенту на скраплений вуглеводневий газ (ЗВГ) на 1 березня 2022 року.

Про це йдеться в прес-релізі Асоціації, пише oilpoint.com.ua .

У НАУ нагадують, що 29 липня 2020 Кабінетом міністрів України прийнято постанову № 667 «Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до зрідженого газу для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей» (далі – Технічний регламент). Постанова набирає чинності з 5 травня 2021 року.

Відзначається, що згідно Технічного регламенту оцінка відповідності ЗВГ вимогам цього Технічного регламенту застосовується виробником, або його уповноваженим представником, або імпортером, або розповсюджувачем із залученням органів з оцінки відповідності, призначених для виконання ними як третіми сторонами завдань з оцінки відповідності.

Асоціація стурбована, що за 9 місяців, що минули з моменту прийняття ПКМУ №667 Мінекономіки не призначено жодного органу з оцінки відповідності ЗВГ, що унеможливлює проведення оцінки відповідності та подальшу реалізацію на внутрішньому ринку.

«Звертаємо Вашу увагу, що на 23 квітня 2021 року на засіданнях Кабміну не розглянуто і не затверджено постанову Кабінету міністрів України про перенесення термінів введення Технічного регламенту», – йдеться в прес-релізі НАУ.

На думку членів Асоціації, така ситуація може призвести до повного припинення імпорту зрідженого газу з 5 травня 2021 року. Споживання скрапленого газу в Україні перевищує споживання бензинів автомобільних і становить понад 2 млн. Тонн щорічно.

«З урахуванням значної частки продукції, що імпортується в балансі споживання ЗВГ в Україні, в 2019 і 2020 роках становить майже 80% відсотків, такі обмеження можуть призвести, в кінцевому рахунку, до перебоїв із забезпечення країни нафтопродуктами», – вказують в НАУ.

Асоціація закликає прем’єр-міністра, а також міністерство енергетики України з метою недопущення перебоїв із забезпеченням країни нафтопродуктами, щоб уникнути численної кількості судових спорів, а також накопичення значної кількості вагонів із зрідженим вуглеводневим газом на вузлових стаціях УЗ, ініціювати перенесення вступу в силу Технічного регламенту на 1 березня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ford вимагає від постачальників скорочення витрат

Ford Motor закликає своїх постачальників знизити витрати у спробі підтримати рентабельність електромобілів, йдеться у внутрішньому меморандумі…

17.05.2024

Mitsubishi готує нове покоління культового мінівену Delica (D:6)

У гамі Mitsubishi компактний мінівен Delica існує з далекого 1968 року. З того часу автомобіль…

17.05.2024

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024