Водій заперечив штраф за перевищення швидкості, який зафіксувала TruCam

0
184

Комунарський районний суд міста Запоріжжя встав на сторону підприємця із Запоріжжя, який подав позов проти патрульної поліції і просив скасувати адміністративний протокол за перевищення швидкості, передає 061 .

Як виявилося, ця історія сталася ще в травні 2020 року. Житель Запоріжжя, керуючи автомобілем «Honda Accord» на Набережній магістралі, був зупинений патрульної поліцією за перевищення швидкості руху. Патрульні встановили, що він рухався зі швидкістю 74 км / год і виписали йому штраф за ч. 1 ст. 122 КУпАП в розмірі 255 гривень. Водій не погодився з таким підходом і поскаржився до суду.

Водій в суді наполіг на тому, що поліцейський не надав йому постанову про адміністративне правопорушення, але вимагав сплати зазначеного ним штрафу. Він поскаржився на лінію 102 і повідомив про факт порушення його прав поліцейськими. У поліції ж йому відповіли, що відносно нього інспектор все ж склав постанову.

Позивач наполягав на тому, що немає доказів того, що він перевищив швидкість і просив скасувати постанову, де на нього наклали адміністративне стягнення.

В патрульної поліції розповіли, що факт перевищення швидкості встановлений за допомогою лазерного вимірювача швидкості TruCAM 000549, де підтвердилося що він рухався зі швидкістю 74 км / ч., Що є перевищенням встановленої швидкості руху в населеному пункті.

Згідно з правилами дорожнього руху, в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км. / Годину, але в рішенні міської ради № 68 від 18 грудня 2019 року, була збільшена швидкість руху вздовж Набережної до 70 км. / Годину в період з 1 квітня до 1 листопада. Суд заявив, що допустима швидкість руху транспортного засобу становить не більше 70 км / год, але при цьому в разі фактичного руху на вказаній ділянці автодороги зі швидкістю 74 км. / Годину, воно не є адміністративним правопорушенням за ч. 1 ст. 122 КУпАП.

Також суд встановив, що всі прилади, які використовуються співробітниками департаменту патрульної поліції, пройшли перевірку. Але конкретно той прилад TruCam 000549, який вказаний в постанові, взагалі відсутній як самостійний в переліку вимірювачів швидкості руху.

Таким чином не було надано беззаперечних доказів підтверджували, що водій взагалі допустив перевищення швидкості. За підсумком суд скасував адмінпротокол і штраф за перевищення швидкості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!