Новини

В Україні почали видавати нові бланки посвідчення водія

Share

Прес-служба Головного сервісного центру МВС повідомляє, що в Україні почали видавати оновлені пластикові бланки водійських посвідчень. У документах з’явилося кілька нових пунктів. Тепер у водійському посвідченні вказують групу крові і згоду / незгоду на донорство.

Перший бланк оновленого водійського посвідчення отримав автомобіліст в Київській області.

Поступово, ця інновація пошириться по території всієї країни. Нові бланки почнуть видавати відразу після того, як у відомстві більше не залишиться старих зразків.

Додамо, що раніше уряд України продовжив період використання старих зразків бланків водійських посвідчення і техпаспортів.

Нагадаємо, що нові бланки водійських посвідчень Кабмін затвердив у вересні 2020 року. Нові бланки відповідають міжнародним стандартам. Дані в документі представлені на трьох мовах. Вся додаткова інформація про власника документа вноситься тільки за його письмовою згодою.

У пластиковій картці свідоцтва про реєстрацію автомобіля є електронні чіп з усіх інформацією про автомобіль. Прочитавши цей чіп, правоохоронці зможуть відразу отримати всі необхідні дані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Опубліковано фото загадкової версії Dacia

Новий бюджетний кросовер Dacia Duster третього покоління вже повністю розсекретили офіційно та показали на фото, більше…

11.05.2024

Найгірші кросовери з пробігом: рейтинг

Популярність кросоверів стрімко зростає, а отже, питання вибору правильного транспортного засобу стає дедалі актуальнішим, адже…

11.05.2024

Названо небезпечні предмети, які не слід залишати в автомобілі влітку

З настанням спекотної погоди водії стикаються з новими проблемами, пов'язаними зі зберіганням речей в автомобілі.…

11.05.2024

Водіям розкрили правду про водіння на автомобілі з майже порожнім баком

Багато українських водіїв мають звичку їздити на своїх автомобілях, доки не загориться індикатор низького рівня…

11.05.2024

Електричний BMW iX 2026 року отримає фальшрадіаторні грати з підсвічуванням

Майбутня оновлена ​​версія електричного кросовера 2026 модельного року також отримає покращену технологію акумуляторів, щоб збільшити…

11.05.2024

В Україні можуть почати збирати бронемашини Roshel

Канадський виробник бронемашин Roshel планує розгорнути виробництво бронетехніки на території України. Про це заявив генеральний…

11.05.2024